На Львівщині судитимуть екс-голову сільскої ради

10:32 18 березня 2019 р.

Самбірський міськрайонний суд

Самбірський міськрайонний суд
Фото: sb.lv.court.gov.ua

Самбірська місцева прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього сільського голови однієї із сільських рад Старосамбірського району.

Про це повідомили в понеділок, 18 березня, в прес-службі прокуратури Львівської області, де також розповіли: «Колишній сільський голова однієї із сільських рад Старосамбірського району підозрювався у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 366 (службове підроблення) та частиною 2 статті 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Зловживаючи своїм службовим становищем, діючи в інтересах однієї із приватних агрофірм, з метою реалізації нежитлових будівель, які належали власникам майнових паїв, та майно яких може бути передано лише за рішенням загальних зборів членів підприємства або зборів уповноважених, він без їх відома та згоди, одноособово, а також без дозволу членів виконавчого комітету на розгляд якого вказане питання не виносилось, у грудні 2008 року склав та видав завідомо неправдиві офіційні документи».

«Зокрема, рішення сільської ради, на підставі яких видано свідоцтво про право власності на 12 будівель зазначеній агрофірмі. Вартість цих будівель, становить понад 2,5 млн. гривень, що у 250 і більше разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян та є тяжкими наслідками. Таким чином, народний обранець спричинив пайовикам матеріальну шкоду у великих розмірах», – поінформували також у прокуратурі.

«Ухвалою Самбірського міськрайонного суду на незаконно реалізовані будівлі накладено арешт. Уразі доведеності в суді вини за скоєні кримінальні правопорушення останньому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років», – повідомили також у прокуратурі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів