На Львівщині судитимуть екс-голову сільради

12:15 17 липня 2019 р.

Золочівський районний суд

Золочівський районний суд
Фото: loda.gov.ua

Екс-голова сільради на Львівщині через службову недбалість опинився на лаві підсудних.

Про це повідомили в середу, 17 липня, в прес-службі прокуратури Львівської області, де також розповіли: «Золочівською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно екс-голови однієї із сільських рад району, якого підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки)».

«Досудовим розслідуванням з’ясовано, що екс-чиновник, перебуваючи на посаді, підписав витяг з протоколу рішення сесії місцевої ради про передачу у приватну власність фізичній особі майже 0,5 га землі вартістю понад 100 тисяч гривень. Як наслідок, вказана територія незаконно перейшла у власність громадянина (для ведення особистого селянського господарства та обслуговування житлового будинку)», – поінформували також у прокуратурі.

«Такі дії службовця спричинили тяжкі наслідки державним інтересам. За клопотанням прокурорів, суд прийняв рішення накласти арешт на вказану ділянку. Зловмиснику ж загрожує від двох до п’яти років ув’язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, а також штраф від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», – повідомили також у прокуратурі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів