На Львівщині судитимуть держреєстраторку нерухомості

15:00 10 лютого 2020 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/lviv.gp.gov.ua

Слідчі викрили державну реєстраторку, яка, зловживаючи своїм службовим становищем, заподіяла істотної шкоди львів’янці, а маючи доступ до автоматизованої системи – здійснювала несанкціоновані зміни.

Слідчі з’ясувало, що у 2014 році львів’янка купила квартиру у жінки, яка згодом померла. А в 2018 році посадовець державного реєстру незаконно скасувала реєстраційний договір купівлі-продажу квартири шляхом внесення до державного реєстру недостовірних відомостей про наявність рішення одного з судів Львова, чим спричинила істотну шкоду у розмірі подвійної вартості даного нерухомого майна. Крім того, та ж державна реєстраторка без правовстановлюючих документів незаконно внесла до реєстру відомості щодо збільшення загальної та житлової площі двох квартир у Львові, тим самим несанкціоновано змінила інформацію, яка обробляється в автоматизованій системі державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Державному реєстратору вручено повідомлення про підозру за частиною 1 статті 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем), яка передбачає позбавлення волі до трьох років, а також за частиною 3 статті 362 Кримінального кодексу України (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї), котра передбачає позбавлення волі до шести років.
років.

Про це повідомили в прокуратурі Львівської області. Як інформував «Щоденний Львів», квартири у ЖК «Park Tower» продали дорожче, ніж відзвітували

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів