На Львівщині судили неповнолітніх крадіїв із храмів

10:52 14 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: lvivexpres.com

Цікавили злодюжок здебільшого гроші зі скарбничок.

Як  повідомляє сьогодні, 14 листопада, відділ зв’язків із громадськістю обласного управління МВС, завдяки небайдужості громадян на початку червня поточного року було припинено злочинну діяльність групи зловмисників, які обкрадали місцеві храми. До цієї гучної справи, окрім правоохоронців, долучалася й громадськість.

Однак, спритникам  вдавалося впродовж тривалого часу оминати ті церкви, де були виставлені засідки. Начальник кримінальної міліції Стрийського міського відділу МВС Володимир Петрівський розповів також:

«Саме завдяки пильності і небайдужості мешканців Моршина та оперативним діям правоохоронців вдалося затримати крадіїв «на гарячому». Так, уночі проти 11 червня працівники патрульно-постової служби Стрийського міського відділу міліції спільно з працівниками Державної служби охорони затримали крадіїв при спробі крадіжки з Храму Покрови Божої Матері в місті Моршин.

Зловмисниками виявилися троє неповнолітніх місцевих мешканців, котрим на час вчинення крадіжок виповнилося 15,16 та 17 років. На рахунку неповнолітніх крадіїв 12 епізодів злочинної діяльності.

Вони проникали в приміщення церков через віконні шибки, якщо двері сакральних будівель не піддавалися злому. Цікавили злодюжок здебільшого гроші зі скарбничок.

Щоправда, в одній із церков вони прихопили ще й пляшку вина. Своїми діями вони завдали матеріальної шкоди на загальну суму більш як 6 тисяч гривень».

У судовій залі хлопчаки вину у вчиненому визнали повністю та щиро розкаялися. Ці обставини судом було враховано при призначенні міри покарання.

Відтак, за вчинення злочинів, передбачених частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка), частини 3 статті 15 та частини 3 статті 185 (замах на крадіжку) 16-річного співучасника засуджено до чотирьох років позбавлення волі, 17-річного – до трьох років і шести місяців, а 15-річного співучасника – до трьох.

Але, на підставі статті 104 Кримінального кодексу України, неповнолітніх зловмисників звільнено від відбування покарання з випробуванням. Упродовж встановленого кожному з них іспитового строку вони зобов’язані виконувати покладені судом на них обов’язки.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів