На Львівщині суд звільнив від відбування покарання виробника фальшивої горілки

17:35 12 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: zik.ua

Як повідомили в понеділок у відділі зв’язків із громадськістю обласного управління МВС, Стрийський міськрайонний суд звільнив організатора підпільної гуральні за умови, якщо вона впродовж півторарічного іспитового строку не скоїть нового злочину і виконає покладені на неї обов’язки.

У прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) обласного управління МВС розповіли сьогодні, 12 січня, в повідомленні «У Стрию засуджено місцеву мешканку, котра реалізовувала фальсифіковані горілчані вироби»:

«Працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю Стрийського міського відділу міліції, наприкінці липня, припинили злочинну діяльність мешканки міста Стрия, котра організувала у своєму помешканні підпільну гуральню. Нещодавно крапку у цій справі поставив Стрийський міськрайонний суд, який визначив зловмисниці міру кримінального покарання.

Нагадаємо, влітку під час санкціонованого обшуку у помешканні 50-річної стриянки, правоохоронці виявили та вилучили пляшки з готовою фальсифікованою продукцією, марки акцизного податку, а також порожню тару. Пляшки з сурогатом, на перший погляд, нічим не відрізнялися від оригінальної продукції, яку виготовляють заводи-виробники. Проте експерти встановили, що алкогольна продукція виготовлена у незаконний спосіб, а марки акцизного податку - підроблені. 

У судовій залі жінка свою вину визнала повністю. Зокрема, вона повідомила, що розводила спирт з водою, розливала отриману суміш у порожню тару з-під оригінальної алкогольної продукції та опечатувала пляшки з готовою «продукцією» марками акцизного податку.

Пляшку оковитої ємністю 0,5 лреалізовувала своїм «клієнтам» за ціною 16 гривень. У вчиненому щиро розкаялася та просила суворо її не карати.

Стрийський міський районний суд, врахувавши всі обставини справи, визнав зловмисницю винною у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного збору чи голографічних захисних елементів) КК України та ч.1 ст.204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) КК України та призначив їй покарання за сукупністю злочинів у вигляді трьох років позбавлення волі та 17 тисяч гривень штрафу. Згідно ст. 75 КК України суд звільнив її від відбування покарання у вигляді позбавлення волі, при умові, якщо вона протягом півторарічного іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на неї обов’язки. Вирок вступив в законну силу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів