На Львівщині схопили крадіїв грошей із банківських рахунків 415 громадян

10:15 30 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: відділ зв’язків із громадськістю Львівського обласного управління МВС

Як повідомили у вівторок у відділ зв’язків із громадськістю обласного управління МВС, співробітники його відділу боротьби з кіберзлочинністю викрили злочинне угрупування, учасники котрого втручались за допомогою скімінгових пристроїв у роботу банкоматів та отримували гроші громадян.

У прес-службі (відділ зв’язків із громадськістю) обласного управління МВС повідомили сьогодні, 30 грудня, що співробітники його відділу боротьби з кіберзлочинністю  викрили злочинне угрупування, учасники котрого втручались за допомогою скімінгових пристроїв у роботу банкоматів та отримували гроші громадян. У повідомленні також конкретизують:

«Скімер – це спеціальний технічний пристрій, який зчитує реквізити з магнітних смуг банківських карт. Отримана у такий спосіб інформація дає можливість зловмиснику зробити дублікат будь-якої банківської карти і викрасти всі гроші з рахунків її власника.

Правоохоронці викрили двох осіб – 31-річного чоловіка, раніше двічі судимого за хуліганство та 24-річну жінку, раніше судиму за вимагання. Обидва – мешканці Києва.

Затримали зловмисників «на гарячому» вночі 27 грудня у одному з райцентрів Львівської області. Вони якраз знімали скімінговий пристрій з банкомату, що належить одному з провідних українських банків.

Заступник начальника обласного управління МВС, полковник міліції Руслан Домніцак, розповів також: «Цей пристрій вони встановили на банкомат у попередню ніч. Пристрій складався з  мініатюрних відео¬камер, за допомогою яких фіксувались індивідуальні пін-коди користувачів банкомату та приладу, що «зчитує» інформацію з магнітної стрічки на банківській карті. Зловмисникам вдалося скопіювати дані з 415 банківських карток на загальну суму понад 2 млнгривень».

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мережелектрозв'язку) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у виглядіпозбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням праваобіймати певні посади чи займатись певною діяльність на строк до трьохроків та з конфіскацією програмних та технічних засобів, за допомогою якихбуло вчинено несанкціоноване втручання, які є власністю винної особи.

Зловмисників затримано в порядку статті 208 Кримінально-процесуалшьного кодексу  України, вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу. Правоохоронці встановлюють причетність затриманих до скоєння інших злочинів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів