На Львівщині припинили систематичні вимагання хабарів

17:45 13 січня 2020 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/lviv.gp.gov.ua

Правоохоронці припинили на Львівщині систематичні вимагання хабарів очільником обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства від керівників районних підрозділів

Про це повідомили в понеділок, 13 січня, в прокуратурі Львівської області, де також розповіли, що керівники лісогосподарських підприємств на Львівщині систематично здійснювали незаконну реалізацію деревини за готівку. При цьому частину отриманих коштів передавали обласному керівнику.

Ініціатором виявився 61-річний директор обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства, який систематично вимагав у підлеглих хабарі.
За це він обіцяв лояльне ставлення та і сприяння щодо їх перебування на посадах.

Щомісяця керівники дочірніх підприємств повинні були формувати для свого шефа орієнтовно 30-40 тисяч гривень. За версією слідства, головний фігурант застосовував такий розрахунок – від 1 до 1,5 долара за кубометр офіційно реалізованого підприємством товару.

Провадження розслідується за частиною 2 статті 364 (зловживання владою або службовим становищем), частиною 3 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), частиною 3 статті 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) й частиною 1 статті 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України, які передбачають 10 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, а також конфіскація майна. На «гарячому» затримали головного фігуранта та підлеглого, який надав 17,8 тисяч гривень та 300 доларів частину чергового щомісячного «траншу».

Як інформував «Щоденний Львів», Служба безпеки України заблокувала масштабну незаконну вирубку цінних порід деревини у заповіднику Дрогобича.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів