На Львівщині припинили діяльність псевдофінансових установ

16:48 25 червня 2019 р.

Світлина ілюстративна

Світлина ілюстративна
Фото: firtka.if.ua

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області та слідчого управління поліції Львівщини припинили діяльність організованої злочинної групи.

Про це повідомили у вівторок, 25 червня, в прес-службі Головного управління поліції у Львівській області, де також розповіли: «Вона налагодила діяльність розгалуженої мережі псевдо-фінансових установ, у яких незаконно заволодівали коштами громадян під виглядом надання їм споживчих кредитів. Такі заклади працювали у Львівській, Івано-Франківській та Харківській областях».

«В орендованих офісах з громадянами укладались договори про послуги, нібито пов’язані з наданням позик. Фактично ж люди сплачували власні кошти під виглядом гарантійних внесків для отримання кредитів», – поінформували також в обласному управлінні поліції.

«Оперативники задокументували залучення мережею коштів громадян на суму 1,2 мільйона гривень і з’ясували причетність до злочину трьох мешканок Львова, Івано-Франківська та Харкова. Учасницям організованої злочинної групи повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та частиною 4 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України», – розповіли також в обласному управлінні поліції.

«Зловмисницям обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Обвинувальний акт скеровано на розгляд суду. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна», – повідомили також в обласному управлінні поліції.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів