На Львівщині прикордонники затримали трьох контрабандистів та їх мотодельтаплан (відео)

11:28 21 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України в інтернет-мережі «Facebook»

Як повідомили в суботу «Щоденному Львову» в прес-службі Мостиського прикордонного загону, сьогодні вночі, «зелені берети» разом з співробітниками УБОЗу попередили спробу переміщення тютюнових виробів через державний кордон з використанням малого літального апарату.


Відео: Державна прикордонна служба України

Сьогодні вночі, прикордонники Мостиського загону разом з співробітниками УБОЗ (управління боротьби з організованою злочинністю) Львівського обласного управління МВС попередили спробу переміщення тютюнових виробів через державний кордон з використанням малого літального апарату. За результатом масштабних пошукових заходів, прикордонники відстежили та затримали трьох зловмисників, які за допомогою мотодельтаплану планували порушити державний кордон та перемістити до Польщі 8 тисяч пачок цигарок.

Затримання відбулось в момент приготування порушників до злету, на околиці одного з сіл Миколаївського району Львівщини, що близько 90 кілометрів від державного кордону України. Під час затримання порушники намагались втекти з місця події, однак після того як прикордонники освітили місцевість сигнальними ракетами здались правоохоронцям.

Затриманими виявились громадяни України, пілот – 30-річний житель міста Одеса, помічники – мешканці міста Львова, 30 та 31 років. Також на місці затримання було виявлено два автомобілі, якими вони доставляли цигарки та літальний апарат до місця злету. 

Цих «повітроплавців» охоронці рубежу розшукували вже довгий час, оскільки мали достовірні дані щодо їх протиправної діяльності на кордоні з використанням малого літального апарату, до того ж пілот підтвердив факти попередніх польотів. Наразі тривають заходи з документування правопорушення, по факту виявлення ознак злочину за статтею 334 Кримінального кодексу України «Порушення правил міжнародних польотів» прикордонники направили повідомлення компетентним органам. Затриманих громадян та засоби правопорушення передано працівникам Миколаївського РВ ГУМВС у Львівській області.

Це повідомлення прес-служби Мостиського прикордонного загону опубліковано сьогодні, 21 березня, на сторінці Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів