На Львівщині постраждали від розпилення газу п’ятеро учнів

14:15 19 вересня 2019 р.

Світлина ілюстративна

Світлина ілюстративна
Фото: rivne.online

Правоохоронці закликають батьків та вчителів провести з дітьми профілактичні бесіди, пояснити їм неприпустимість таких вчинків, розповісти про наслідки дії газу для здоров’я оточуючих, а також про відповідальність, передбачену за такі правопорушення.

Про це повідомили в четвер, 19 вересня, в Головному управлінні поліції у Львівській області, де також розповіли: «Перший випадок стався 19 лютого у Дрогобичі – тоді учень дев’ятого класу в приміщенні школи розпилив газ з перцевого балончика в обличчя семикласнику. Поруч з ними стояла однокласниця постраждалого, на яку теж потрапив струмінь газу - лікарі діагностували у дітей «хімічний опік шкіри обличчя». За цим фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України».

«18 вересня близько 14.00 в одній із гімназій у Сколе було розпилено невідому речовину, ймовірно, сльозогінний газ «Терен-4». Газ розпилив учень одинадцятого класу цього ж навчального закладу, сімнадцятирічний мешканець Сколе», – поінформували також в обласному управлінні поліції.

«Унаслідок події в місцеву лікарню з попереднім діагнозом «токсична дія невідомого газу» були госпіталізовані троє учнів гімназії - дівчата віком 10, 13 та 14 років. Учня, котрий розпилив газ, поліцейські опитали у присутності матері. На нього складено протокол про адміністративне правопорушення за статтею 173 (дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення», – розповіли також в обласному управлінні поліції.

«Правоохоронці Львівщини систематично проводять у навчальних закладах профілактичні заходи, під час яких працівники ювенальної превенції зустрічаються з учнями та розповідають їм про їх права та обов’язки, правила безпеки, відповідальність за вчинення тих чи інших правопорушень. У зв’язку з подією у Дрогобичі та Сколе поліцейські закликають батьків та вчителів провести з дітьми роз’яснювальні бесіди про наслідки дії газу для здоров’я оточуючих, а також про відповідальність, передбачену за таке правопорушення», – повідомили також в обласному управлінні поліції.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів