На Львівщині поліція у вихідні карала підприємців за недотримання карантину

14:58 16 листопада 2020 р.

Фото до новини

Упродовж вихідних днів (від 00:00 год. 14 листопада до 00:00 год. 16 листопада) у Львові та області правоохоронці припинили роботу 664 суб’єктів підприємницької діяльності, які працювали всупереч вимог Постанови Кабінету Міністрів України, та склали 133 адмінпротоколи про порушення карантину.

Про це поліція Львівської області повідомила у ФБ, пише DailyLviv.

«Загалом на вихідні у Львові та в області працювало 203 рейдових групи - правоохоронці  виявляли та реагували на усі повідомлення про порушення вимог «карантину вихідного дня», запровадженого урядом України до кінця листопада, проводили профілактичну та роз’яснювальну роботу з громадянами та керівниками суб’єктів господарської діяльності», - розповів заступник начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області капітан поліції Дмитро Міхалець.

Поліційні припинили роботу 664 закладів, які працювали всупереч вимог Постанови Кабінету Міністрів України. 

«Правоохоронці проводили з порушниками профілактичні бесіди і, у випадках, коли керівники суб’єктів господарювання відмовлялись припинити правопорушення, притягували їх до передбаченої законодавством відповідальності», - зазначив Дмитро Міхалець. 

Так, щодо порушників були складені адмінпротоколи за ст.44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення, зокрема:

-  кінотеатр– 1;

-  заклади громадського харчування  – 71;

-  суб’єкти господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення – 58;

-  перевізники – 3.

Санкція статті передбачає покарання – штраф на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних доходів громадян та на посадових осіб – від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, що раніше виконком Львівської міської ради пішов на хитрість і своїм рішенням нібито зробив суботу-неділю робочими днями. 

ЛМР повідомляє про 200 недільних звернень від підприємців з приводу карантину вихідного дня

Повний локдаун спричинить крах економіки України, а карантин вихідного дня - врятує від урагану коронавірусу

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів