На Львівщині передали суду справу про гранату

17:15 8 січня 2020 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/lviv.gp.gov.ua

На Львівщині судитимуть стриянина, який підірвав гранату у під’їзді будинку.

Про це повідомили в середу, 8 січня, у прокуратурі Львівської області, де також розповіли, що минулоріч наприкінці жовтня 28-річний стриянин незаконно придбав наступальну осколкову гранату РГД-5. Чоловік знав, що пристрій є вибуховою речовиною і заборонений для вільного обігу, однак зберігав його у власній квартирі.

Одного дня порушник напідпитку вийшов із вибухівкою на сходову клітку та висмикнувши запобіжну чеку, кинув гранату на сходову клітку між другим та третім поверхами. Внаслідок вибуху пошкоджено вікна, стіни й сходи. На щастя ніхто не постраждав.

Інцидент стався 6 листопада на вулиці Сковороди у Стрию. Такі дії особи кваліфіковано за частиною 1 статті 263 (носіння, зберігання, придбання, передача чи збут бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) та частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

Стриянину обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. За вчинене йому загрожує від трьох до  років позбавлення волі.

Як інформував «ЩЛ», на Львівщині судитимуть педіатра через смерть малолітнього хлопчика.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів