На Львівщині оштрафували за корупцію 46 посадовців

17:48 3 березня 2020 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/lviv.gp.gov.ua

Червоноградська місцева прокуратура взяла торік участь у розгляді судами 87 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією.

Про це повідомили у вівторок, 3 березня, в прокуратурі Львівської області, де також розповіли, що серед правопорушників – двоє колишніх службовців Жовківської райдержадміністрації, шестеро – з Дублянського управління водного господарства, двоє – з лісової охорони Жовківського держлісгоспу, 10 – депутати місцевих рад Жовківського району, депутат Жовківської районної ради та експатрульний.

Водночас, на території Сокальського району притягнуто до відповідальності трьох колишніх працівників Сокальської виправної колонії №47», чотирьох депутатів сільських рад, депутата міської ради, головного інженера комунального підприємства, колишнього завідувача сектору Сокальської РДА та інших.

Судом притягнуто також до відповідальності спеціалістів Червоноградської міської ради, начальника відділу комунального підприємства, керівника Червоноградської державної нотаріальної контори, гірничих майстрів, головного енергетика, майстра шахти, заступника начальника залізничної станції, виконувача обов’язків директора однієї із шахт ДП «Львіввугілля», інспектора податкової інспекції. Їхні адмінправопорушення стосувались порушення вимог фінансового контролю, переважно, несвоєчасного подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування та несвоєчасного повідомлення про суттєві зміни у майновому стані.

За результатами розгляду цих протоколів 46 осіб визнано винними та накладено стягнення у вигляді штрафів. Окрім цього, Червоноградською місцевою прокуратурою скеровано органи влади та місцевого самоврядування 30 подань з вимогою усунення порушень вимог антикорупційного законодавства. Як наслідок, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 26 посадовців.

Як інформував «ЩЛ», на Львівщині оштрафували 13 депутатів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів