На Львівщині оштрафували вісьмох чиновників

10:45 15 квітня 2019 р.

Самбірський міськрайонний суд

Самбірський міськрайонний суд
Фото: sb.lv.court.gov.ua

Восьмеро чиновників на Самбірщині покарані за порушення вимог антикорупційного законодавства.

Про це повідомили в понеділок, 15 квітня, в прес-службі прокуратури Львівської області, де також розповіли: «Самбірською місцевою прокуратурою упродовж трьох місяців 2019 року забезпечено участь прокурорів у розгляді 32 протоколів про вчинення особами адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, складених та скерованих до суду стосовно 22 осіб. За результатами розгляду 13 протоколів, вісьмох осіб визнано винними та призначено адміністративне стягнення у виді штрафу, 17 протоколів стосовно 12 осіб ще перебувають на розгляді в суді».

«Адміністративні корупційні правопорушення вчинялись депутатами Самбірської районної та Рудківської міської рад, Чаплівської сільської ради, колишнім головним державним виконавцем одного з районних відділів державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Львівській області, начальником відділу у Старосамбірському районі ГУ Держгеокадастру у Львівській області та іншими посадовцями. Депутати та інші особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, переважно, несвоєчасно подавали до Національного агентства з питань запобігання корупції щорічні декларації, а також не повідомляли про суттєві зміни у майновому стані у терміни, визначені законом», – поінформували також у прокуратурі.

«Адмінправопорушення передбачені частиною 1 статті 172-6 (несвоєчасне подання без поважних причин декларації) й частиною 2 статті 172-6 КУпАП (неповідомлення або несвоєчасне повідомлення про суттєві зміни у майновому стані). Загальна сума накладених штрафів склала понад 8,8 тисячі гривень», – повідомили також у прокуратурі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів