На Львівщині «накрили» банду, яка викрадала бізнесменів

11:00 31 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Це злочинне угруповання також «вибивало» борги з підприємців і пересічних громадян.

Відділ зв’язків із громадськістю обласного ГУ МВС стверджує, що співробітники його управління з боротьби з організованою злочинністю затримали членів злочинного угруповання, які впродовж тривалого часу, застосовуючи насильство, займалися на території регіону вимаганнями, незаконним заволодінням автотранспорту й «вибиванням» боргів із підприємців та пересічних громадян. Зокрема, наприкінці минулого року вони викрали двох підприємців і насильно утримували їх в неволі.

Погрожуючи їм, злочинці забрали у них коштовності, автомобілі та значні суми грошових коштів в іноземній валюті, а також вимагали від підприємців передати їм частину бізнесу. Шістьом учасникам зазначеної злочинного угрупування вже повідомлено пропідозру у вчиненні ряду тяжких злочинів та обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Одного з активних учасників угрупування – 26-річного іноземця, який переховувався від органів досудового слідства, правоохоронці розшукали та затримали в Одесі. Причому він уже притягався до відповідальності за незаконне зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів, а також за використання підроблених документів.

Йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 189 (вимагання) та частиною 1 статті 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Галицьким районним судом затриманому обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів