На Львівщині «мисливці» за кольоровим металом здирають мідь з пам'ятника будьонівцям

20:42 23 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: galinfo.com.ua

На високому пагорбі над автодорогою Львів-Київ в околицях села Хватів уже майже позбувся одного коня і половини скульптури вершника монумент бійцям 1-ї кінної армії.

Буський медіа-портал повідомив сьогодні, 23 квітня:

«Монумент бійцям 1-ї кінної армії (аналогу цьому скульптурно-архітектурному монументальному комплексу, або як його називають «Олеські коні», немає ніде у світі), що стоїть на високому пагорбі над автодорогою Львів-Київ – в околицях села Хватів Буського району Львівської області, понівечено. Як повідомив журналіст Михайло Шишка, «мисливці» за кольоровим металом поступово здирають мідь з пам'ятника». 

Мідь почала щезати вже торік, але ще в грудні пам'ятник був майже цілим – за винятком деяких елементів. Активності цьому процесу, схоже, додав нещодавно ухвалений Верховною Радою України Закон «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки». На сьогодні  монумент вже майже позбувся одного коня і половини скульптури вершника-будьонівця.

Нагадаємо, Буський портал вже писав про радянський пам'ятник Першої кінної армії Будьонного, який все частіше привертає увагу до себе.  У грудні 2015 року виповниться 40 років, як на пагорбах у селі Хватові було урочисто відкрито цей унікальний пам'ятник будьоннівцям, які на залізних конях рвуться у небо на висоті 50 метрів від землі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів