На Львівщині керівник відділення банку нашахраювала на мільйон

17:58 30 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: chas.cv.ua

Зокрема вона ошукала й своїх сусідів – переконала покласти усі збереження на депозит, який не відкрила.

Обіймаючи посаду керівника відділення одного з банків у Дрогобичі, його 53-річна мешканка здійснювала контроль за діяльністю цієї філії, залучала клієнтів до співробітництва з нею, укладала з ними кредитні й депозитні договори, а також, на підставі доручення від банку, власноруч затверджувала та підписувала депозитні договори. А зокрема шахрайка пропонувала відкрити «зручні депозитні рахунки» своїм знайомим і друзям. 

Так, у вересні 2009 року вона переконала своїх сусідів відкрити депозитний рахунок із високою процентною ставкою. А ті погодилися покласти на депозит усі свої збереження у сумі майже 40 тисяч гривень і в подальшому щороку повинні були переоформлювати новий договір із нарахованими відсотками.

Своєю чергою, в квітні 2010 року, за тією ж схемою, знайомий шахрайки поклав на депозитний рахунок кошти в сумі 57 375 доларів США та 3000 євро. Натомість вона роздруковувала на своєму робочому комп’ютері бланки договорів про строкові банківські вклади й заповнювала та оформляла документи, які слугували письмовими «переконливими доказами» того, що грошові кошти вкладників знаходяться на їх рахунках у банку.

Але насправді нею не було відкрито жодного депозитного рахунку, тож грошові кошти на рахунок вкладників філії ненадходили. У касу банківської установи жінка коштів не вносила, а привласнювала собі. При цьому, підписуючи договори, вона ставила печатку банку.

Упродовж багатьох років згадані вкладники вірили, що користуються послугами банку та укладали нові договори після отримання відсотків. Однак коли торік у грудні 2013 потерпілі від шахрайських дій вкладники зверталися у відділення банку з проханням отримати грошові кошти по депозитних договорах, то працівники банку пояснили вкладникам, що ніяких депозитних договорів з ними банк не укладав, а працівник, який оформлявці псевдодоговори, у них вже не працює.

Відтак за цими фактами шахрайства відкрито кримінальні провадження передбачені за частинами 3-ю, 4-ю та 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), частин 1-ї та 2-ї статті 366 (службове правопорушення), частини 1 статті 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) і частини 2 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Про це повідомляє сьогодні, 30 січня, відділ зв’язків із громадськістю обласного управління МВС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів