На Львівщині депутат міськради налагодив схему розкрадання деревини для будівництва оборонних укріплень

11:34 13 лютого 2024 р.

Фото до новини

Правоохоронці задокументували незаконну схему посадовця та затримали його під час чергового відпуску деревини на майже 40 тисяч гривень.

Про це повідомила СБУ, пише DailyLviv.com.

СБУ на Львівщині затримала депутата однієї з міськрад регіону, який є чинним посадовцем лісогосподарського підприємства. Чоловік налагодив незаконну схему розкрадання лісопродукції у період воєнного стану.

За оперативними даними вкрадена продукція могла б використовуватись для будівництва оборонних систем укріплень на лінії фронту та зведення захисних споруд для об’єктів критичної інфраструктури.

Свою «діяльність» зловмисник втілював прикриваючись посадою депутата, а користуючись службовим становищем начальника складу лісового господарства незаконно реалізовував сировину.

Читайте також:  Майстер лісу і директор лісопильні незаконно продавали деревину

Виводив ділок лісопродукцію поза обліками та без документального оформлення, а згодом продавав  для власного збагачення.

Під час обшуків у службових приміщеннях підприємства та за адресою проживання зловмисника було виявлено:

▫️чорнову бухгалтерію, яка підтверджує протиправну діяльність;

▫️понад 1,2 млн готівки в гривневому еквіваленті, походження якої встановлюється.

Читайте також: Лісівник-багач. Елітні авта, зливки золота, коштовності, $4 млн в готівці

Затриманому вже повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та обрано запобіжний захід  - тримання під вартою.

Тривають слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності й інших осіб причетних до протиправної діяльності.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів