На Львівщині чиновник ОДА застрелив на полюванні колегу з облради (доповнено)

14:57 23 вересня 2013 р.

Фото до новини

Стріляючи по птиці, випадково поцілив у людину, яка перебувала в декількох десятках метрах.

У суботу, 21 вересня, у Львівській області під час полювання на качок загинув 62-річний працівник управління комунального майна Львівської обласної ради, котрого смертельно поранив працівником одного з управлінь Львівської облдержадміністрації. Як інформує начальник відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС України у Львівській області Світлана Добровольська, у суботу, 21 вересня, в Пустомитівський райвідділ міліції надійшло повідомлення від 54-річного львів'янина про те, що у цей день о 8:30, під час полювання на озері біля села Липники Пустомитівського району він з власної мисливської рушниці, стріляючи по птиці, випадково поцілив у чоловіка, що перебував від нього в кількох десятках метрах.

Постраждалий від отриманих травм помер на місці події. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 119 КК України (вбивство з необережності).

Як стало відомо "Щоденному Львову", загиблий Михайло Михайлицький був завідувачем складу управління спільного майна Львівської обласної ради. Працівник відділу взаємодії з правоохоронними органами Львівської ОДА Петро Самощук стріляв у качку, але куля зрекошетила від води і, на біду, вцілила в Михайла Михайлицького.

Майор міліції Руслан Щепний, старший інспектор з особливих доручень відділу дозвільної системи, ліцензування та державного охоронного нагляду Управління громадської безпеки головного управління МВС України у Львівській області, оприлюднив статистику вбивств та поранень людей на полюванні у Львівській області з 2005 року до 2013 року.

Секретар комісії з питань екології, природоохоронних ресурсів і рекреації Львівської обласної ради Осип Магур стверджує, що мисливськими господарствами Львівщини володіють оліграхи - на підставних осіб. А площа мисливських господарств - це більше половини території Львівщини. І демократична влада області за два десятиріччя нічого не могла і не може вдіяти проти цього. А для 48 тисяч рядових мисливців Львівщини на її угіддях не знайти навіть по одній дичині. Зате у престижних ресторанах її дивним чином можна замовити без обмежень.

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів