На Львівщині чоловік не мав документів на 200 сосен і 7 дубів

12:11 31 березня 2020 р.

Фото до новини

На лаві підсудних у Львівській області опинився чоловік, який незаконно зберігав зрубану деревину.

Обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості стосовно уродженця с.Гутисько-Турʼянське скеровано до Буського районного суду 27 березня 2020 року. 50-річного чоловіка підозрюють у протиправному зберіганні незаконно зрубаних дерев, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.246 КК України (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу).

Досудовим розслідуванням з'ясовано, що цьогоріч у січні фігурант незаконно придбав та зберігав без відповідних документів, 200 сосен, 7 дерев дубів та 3 стовбури дерев породи «Вільха» класу «С». За версією слідства, імовірний зловмисник зберігав їх з метою подальшого виготовлення виробів з деревини. Загальна вартість завданих державі збитків склала понад 48,4 тис грн, яка на цей час відшкодована.

Лісоматеріали хвойних порід поліціянти виявили та вилучили 30 січня цього року на території господарства підозрюваного. На всю деревину, яка наразі зберігається у лісгоспі, накладено арешт.

Водночас, правоохоронці з'ясовують причетність до вчиненого й інших осіб, зокрема, тих, у яких чоловік придбав товар. Матеріали виокремлено в окреме провадження.

Довідка: санкція статті передбачає штраф від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Про це повідомляє пресслужба Прокуратури Львівської області.

"Щоденний Львів" повідомляв, що інспекторка митного поста  "Краковець" вносила недостовірну інформацію у систему "Інспектор-2006" щодо “фіктивного” перетину митного кордону транспортним засобом, хоча насправді автомобіль був на території України.

У понеділок, 30 березня, двом фігурантам, напередодні затриманим під час отримання 168 тис грн, які вони вимагали у керівника підприємства, Галицький районний суд м.Львова обрав запобіжні заходи.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів