На Львівщині будуть судити екс-голову сільради

12:48 18 липня 2019 р.

Самбірський міськрайонний суд

Самбірський міськрайонний суд
Фото: sb.lv.court.gov.ua

Екс-голова сільради потрапив на лаву підсудних за службове підроблення та зловживання владою

Про це повідомили в четвер, 18 липня, в прес-службі прокуратури Львівської області, де також розповіли: «Самбірською місцевою прокуратурою здійснювалося процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вчинення колишнім сільським головою однієї із сільських рад Старосамбірщини кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 366 (службове підроблення) та частиною 2 статті 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України».

«Екс-чиновник склав та видав дев’ять незаконних рішень сільської ради про передачу земельних ділянок у власність і користування третім особам – для ведення особистого селянського господарства, будівництва, обслуговування житлового будинку та господарських споруд. Цю землю чиновник неправомірно вилучив із комунальної власності, завдавши шкоди державним та громадським інтересам», – поінформували також у прокуратурі.

«Загальна вартість завданих збитків становила понад мільйон гривень, що є тяжкими наслідками. За клопотанням місцевої прокуратури, Самбірським міськрайонним судом накладено арешт на 14 земельних ділянок», – розповіли також у прокуратурі.

«Самбірською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт. У разі доведення вини фігуранту загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років», – повідомили також у прокуратурі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів