На лаві підсудних опинилися митники зі Львівщини

14:20 26 лютого 2020 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/lviv.gp.gov.ua

На лаві підсудних опинилися митники зі Львівщини, які під час оформлення канадських «MANів», проігнорували систему ризиків.

Про це повідомили в середу, 26 лютого, в прокуратурі Львівської області, де також розповіли, що йдеться про двох службовців колишнього митного поста «Західний», яким у грудні минулого року оголосили підозру за статтею364 Кримінального кодексу У України (зловживання владою або службовим становищем). Як з’ясували правоохоронці, під час митного оформлення чотирьох зі шести канадських «MANів» спрацювала система ризиків, яку проігнорували державні інспектори.

Такі ризики свідчать про певні невідповідності у митній декларації та вимагають додаткового контролю, який, за версією слідства, не здійснили службовці. Як наслідок, митна вартість іноземних вантажівок була свідомо занижена.

Усе це призвело до недоотримання держбюджетом близько 1,2 млн. гривень митних платежів. За ймовірне неналежне виконання своїх службових обов’язків одному інспектору Львівської митниці ДФС загрожує до трьох років ув'язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю і штраф, а іншому – до шістьох років позбавлення волі, а також вказані додаткові покарання.

Як інформував «ЩЛ», прокурори Львівської області спільно з територіальним управлінням ДБР завершили досудове розслідування у справі митника.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів