Садовий задешево продав землю, яка не належала Львову, – прокурори

17:00 27 листопада 2019 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

Міський голова Львова Львова Андрій Садовий не мав повноважень продавати земельну ділянку для побудови індустріального парку, оскільки вона є за межами міста.

Про це в ході судового засідання з обрання Садовому запобіжного заходу розповіла прокурорка Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ольга Ярова, - інформує Укрінформ.

Вона також зазначила: «У матеріалах кримінального провадження є переписка між Департаментом містобудування Львівської міської ради та Рава-Руською міською радою про звернення останньої щодо погодження та зміни меж Львова з селом Рясне. Це говорить, що Садовий розумів: на момент оголошення земельної ділянки як обраної для розташування індустріального парку вона не належала Львівській міській раді».

За словами прокурорки, цю тезу підтверджують і висновки судово-економічної і судово-оціночної експертиз, також висновки аудиторів Державної аудиторської служби. Своєю чергою, прокурор САП Вадим Сидоренко зазначив, що земельна ділянка під будівництво індустріального парку була продана за заниженою вартістю.

Прокурор наголосив: «Ухвалою Львівської міської ради від 25 грудня 2014 року вартість квадратного метра землі було затверджена у розмірі 423,1 гривень.  За умови продажу земельної ділянки площею 23,49 га її вартість мала становити 99 мільйонів гривень, однак ділянка була продана за 52 мільйонів гривень».

У САП вважають, що унаслідок продажу земельної ділянки бюджетам різних рівнів було завдано збитків на 93 мільйони 510 тисяч гривень. Прокурор зазначив, що підприємство, яке купило ділянку, створене за участі іноземного суб’єкта, а тому продаж землі мав відбутися за погодженням з Кабінетом міністрів.

Прокурор попросив суд застосувати до Садового запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 50 мільйонів гривень, а також зобов’язати його утриматися від спілкування зі свідками, здати на зберігання закордонний паспорт і з’являтися до слідчого за першою вимогою.

Як інформував «ЩЛ», Кличко прийшов у суд взяти на поруки міського голову Львова.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів