Мін'юст оголосив у розшук автобуси львівського АТП-1

15:00 25 січня 2018 р.

Фото до новини


Фото: dyvys.info

Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив на сесії: «Всі рахунки АТП №1 заарештовані, всі автобуси внесені до реєстру і поліція в будь-який момент може ці автобуси забрати».

За даними міськради, арешт накладено у зв'язку рішеннями суду, згідно з якими АТП №1 має заплатити за 33 автобуси ЛАЗ, придбаних під час підготовки до Євро-2012. Сумарна заборгованість – 28 мільйонів гривень, але більше чотирьох мільйонів гривень з цієї суми вже сплачено.

У жовтні 2017 року Львівська міськрада погодила меморандум між АТП №1 і факторингової компанією ТОВ «Оптимум Фактор», яка придбала боргові зобов'язання перед ЛАЗом. Згідно з документом, комунальне підприємство зобов'язувалося виплатити понад 20 мільйонів гривень в рахунок боргу, а факторингова компанія – погасити 2,7 мільйона гривень боргів одного з дочірніх підприємства ЛАЗу за комунальні послуги. Проте 26 жовтня депутати скасували своє рішення.

У четвер, 23 січня 2018 року, депутати знову ввели до порядку денного це питання, але в результаті дебатів розгляд питання перенесли на наступну сесію. У супровідних до проекту рішення документах зазначено, що 11 грудня 2017 року на майно АТП №1 виконавчою службою накладено арешт, а 28 грудня державний виконавець виніс постанову про розшук майна боржника, внаслідок чого в розшук оголосили 160 автобусів, що належать АТП №1.

Про це повідомили сьогодні, 25 січня, в інформаційній агенції «Інтерфакс-Україна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів