Правоохоронці знешкодили підпільну нарколабораторію майже в центрі Львова

17:10 4 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: mvs.gov.ua

Про це повідомляє в п’ятницю відділ зв’язків із громадськістю обласного управління МВС.

За його інформацією, співробітники сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків Личаківського райвідділу міліції Львова провели санкціонований обшук у квартирі, де проживали троє осіб – син, студент одного з львівських вищих навчальних закладів, його мати й вітчим. Власне тут, у домашніх умовах, була організована лабораторія, оснащена всім необхідним обладнанням для виготовленням психотропних речовин та прекурсорів.

Під час обшуку правоохоронці вилучили велику кількість хімічних речовин, серед яких отруйні, легкозаймисті та навіть вибухові, а також колби, пробірки, спеціальні охолоджувачі, термометри та багато іншого обладнання для виготовлення наркотичних речовин, і 35 «кубів» прекурсору та продукту, з якого можна було виготовити близько 70 доз готового до вживання наркотику. За ринковими цінами вартість цього продукту становить близько 20 тисяч гривень.

Начальник сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків Личаківського райвідділку міліції Львова, підполковник міліції Олексій Торопчин розповів також: «Виготовляв наркотики 29-річний чоловік, котрий мав спеціальні знання, пройшов курс органічної хімії і додатково займався в хімічному гуртку. До того ж, він володів технологією роботи з відповідними реактивами, досконало знав всі хімічні процеси, реакції, а також вмів застосовувати відповідні хімічні формули. Вся наркопродукція виготовлялась з метою збуту. Найстрашніше, що багато речовин та реактивів, що використовувались у процесі виготовлення, були отруйними і навіть вибухонебезпечними, тобто, мешканці будинку перебували у постійній небезпеці».

Сам «хімік» працював виключно з дотриманням всіх заходів безпеки – у масці, респіраторі та рукавицях. До речі, як виявилось, на момент проведення обшуку, студент перебував у стані наркотичного сп’яніння, що підтвердила експертиза.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками частини 1 статті 313 (викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу, або арешт на строк від трьох до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів