Міліція підозрює у Флекмані наркомана і наклепника

20:45 9 жовтня 2013 р.

Фото до новини

На светрі затриманого шукатимуть сліди сечі міліціонерів-катів. Якщо не знайдуть, порушать кримінальну справу з приводу надання неправдивих свідчень.

У 29-річного мешканця Львова, громадянина Флекмана, при огляді був вилучений телефон, який, за його словами, йому не належав і біля телефону були краплі для очей, які додаються до певного наркотичного засобу. Експертиза вже проведена, наркомістка речовина в ній виявлена. Також буде проведено ще ряд експертиз, у тому числі експертиза ДНК.

Про це сьогодні повідомив під час прес-конференції у головному управлінні МВС України у Львівській області начальник міліції Львівщини Олександр  Рудяк, коментуючи матеріали службового розслідування за фактом отримання тілесних ушкоджень 29-річним жителем міста Львова, який 1 жовтня був запрошений до Львівського міського управління міліції за дорученням слідчого по одному з кримінальних проваджень.

„Матеріалами службового розслідування встановлено, що під час допиту громадянина Флекмана в кабінеті слідчого перебували двоє цивільних понятих і цивільна особа, яка в той час проводила інтернет. На даний момент вони всі дали свідчення в прокуратурі. Вилучено светр Дмитра Флекмана, оскільки той стверджував, що під час перебування в міліції його не лише побили, але й справили на нього природну потребу. Нехай це не буде для нього новиною, буде проведено ряд експертиз, у тому числі експертиза ДНК”, - зазначив генерал-лейтенат міліції Олександр Рудяк.

Також Олександр Рудяк наголосив на тому, що у разі  якщо буде встановлено, що заява гр. Флекмана була неправдивою, буде ставитися питання про порушення кримінальної справи з приводу надання неправдивих свідчень.

„Якщо не буде підстав для порушення кримінальної справи – ми з паном Флекманом зустрінемося у суді задля захисту честі та гідності львівської міліції”, - заявив начальник ГУМВС України у Львівській області.

Олександр Рудяк також повідомив, що службове розслідування вже перебуває на стадії завершення, першочергові  матеріали скеровані до прокуратури. Порушено кримінальне провадження за фактом вилученої у гр. Флекмана наркомісткої речовини. 

Бупренорфін – належить до наркотичних засобів, обіг яких обмежено. На ватних тампонах, якими було проведено змив у гр. Флекмана, виявлено залишкові кількості бупренорфіну. О 21.10 в журналі обліку Львівського міського управління 02.09.13 внесено запис, щодо відсутності претензій до працівників міліції.

У ЗМІ 7-8 жовтня з’явилася інформація про те, що у Львові 1 жовтня працівники Львівського міського управління міліції побили та чинили тиск на львів’янина на ім’я Дмитро Флекман. В інформації йдеться про те, що працівники міліції не лише чинили на нього тиск та вимагали 10 тис доларів, але й побили його, погрожували і навіть «справили природну потребу».

Про це повідомив ВЗГ ГУМВС України у Львівській області.

Нагадаємо, "Щоденний Львів" розповідав про цей конфлікт у матеріалі "На львівських міліціонерів скаржаться, що катували затриманого"

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів