Мешканка Львівщини виграла справу в Євросуді

16:58 11 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: zn.ua/byut.com.ua

Європейський суд з прав людини зобов'язав Україну виплатити 6 тисяч євро жительці Новояворівська Марії Падурі за неефективне розслідування смерті її чоловіка.

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) зобов'язав Україну виплатити 6 тисяч євро жительці Новояворівська Марії Падурі за неефективне розслідування смерті її чоловіка. Про це йдеться в рішенні, опублікованому на сайті ЄСПЛ.

Падура звернулася до ЄСПЛ з проханням визнати, що розслідування кримінальної справи за фактом смерті її чоловіка було неефективним і затягнутим. 1 квітня 2006 на чоловіка позивачки і його друга на одній з вулиць Новояворівська напала група молодих людей. Унаслідок цього інциденту чоловікові було завдано тяжких травм голови, в тому числі переломи черепа, які спричинили смерть через чотири місяці.

ЄСПЛ постановив, що держава не змогла в найкоротші терміни встановити причину смерті чоловіка позивачки і не вжив заходів щодо встановлення винних осіб. Розгляд справи тривав шість років і п’ять місяців, що ЄСПЛ визнав невиправданим затягуванням процесу.

ЄСПЛ зобов'язав Україну виплатити позивачці 6 тис. євро як відшкодування моральної шкоди. Про це повідомляється сьогодні, 11 грудня, на сайті інформаційної агенції «Українські Новини».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів