Мешканець Львівщини запевняє, що знайшов три автомати Калашникова з боєприпасами до них у лісі

23:30 2 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: відділ зв’язків із громадськістю обласного управління МВС

Як повідомили в четвер у відділі зв’язків із громадськістю обласного управління МВС, цією установою відкрито кримінальне провадження за фактом незаконного зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів до неї відкрито.

«У місті Миколаїв Львівської області 32-річний місцевий мешканець у власному будинку незаконно зберігав вогнепальну зброю та боєприпаси до неї. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст. 263 КК України», – повідомили сьогодні, 2 жовтня, в прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) обласного управління МВС. У повідомленні також конкретизують:

«Працівники Миколаївського міського відділу міліції отримали оперативну інформацію про те, що один з мешканців міста може зберігати у себе вдома вогнепальну зброю. Під час санкціонованого обшуку у помешканні правоохоронці виявили та вилучили: автомат «Калашникова» АКМ калібру 7,62 мм; два автомата «Калашникова» АКМС; пістолет «Макарова»; два магазини до автомата «Калашникова» калібру 5,45 мм; два магазина до автомата «Калашникова» калібру 7,62 мм; магазин до пістолета «Макарова»; дві запаковані коробки з маркуванням 7,62 ПС120 штук; п'ять запакованих коробок у середині яких знаходились по 25 патронів калібру 5,45 до автомата «Калашникова»; 116 патронів калібру 9 мм до пістолета «Макарова», які знаходились у 8-ми паперових коробках; підствольний гранатомет до автомата «Калашникова»; три гранати; три корпуси гранат Ф-1; чотири корпуси гранат РГД-5; три штик-ножі до автомата «Калашникова».

Вилучену зброю та боєприпаси було скеровано на дослідження в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при ГУ МВС України у Львівській області. «Експерти вже встановили, що вилучена зброя не належить до викраденої із підрозділів міліції, а також не є втраченою. На запитання звідки у нього ця зброя, чоловік пояснив, що знайшов все це в лісі», – розповів начальник ГУ МВС України у Львівській області, полковник міліції, Дмитро Загарія.

Підозрюваного затримано в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками частини 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років».

У відділі зв’язків із громадськістю обласного управління МВС також нагадують: «Усі громадяни, котрі самі звернуться до правоохоронців з метою добровільної здачі зброї, уникнуть кримінальної відповідальності. Більш того, мешканці Львівщини матимуть можливість, після проведеної спеціальної перевірки та оформлення документів, зареєструвати її у свою власність».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів