Майданівців розстрілював спецпідрозділ «Альфа», – ЗМІ (відео)

12:41 31 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: thedailybeast.com

«The Daily Beast» опублікувало фото силовиків, які готувалися на подвір'ї СБУ в Києві до протистояння з учасниками протестних акцій в центрі Києва.


Відео: «Телеканал новин «24»

Американське видання «The Daily Beast» повідомляє сьогодні, 31 березня: «Фотографії і 90 гігабайт відеоматеріалів надали переконливі докази, що бійня на Майдані була справді здійснена на замовленням проросійського режиму Януковича. Але це не завадило Кремлю організувати свою власну розповідь про події».

Американське видання супроводило свої тексти й такої інформацією: «Вранці 20 лютого на подвір’ї СБУ були помічені десятки людей, багато з яких представляли елітний підрозділ «Альфа», екіпіровані бронежилетами, шоломами, боєприпасами і снайперськими гвинтівками, а також модифікованими АК. У деяких з них – осколкові гранати. Все це не призначено для боротьби з безладами, підкреслюють експерти».

Також судячи з фотографій, багато з бійців «Альфи» мали жовті або білі нарукавні пов'язки, і перед тим, як залишити територію СБУ, надягають балаклави.

А тим часом міністр внутрішніх справ Арсен Аваков обіцяєсьогодні, 31 березня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook», що він, а також голова СБУ Валентин Наливайченко та генпрокурор Олег Махніцький відзвітують про розслідування вбивств на Майдані в четвер, 3 квітня. Дослівно ж Аваков повідомляє:

«У четвер, вважаю, будемо з генпрокурором і головою СБУ мати можливість надати проміжний звіт про розслідування справи про масові вбивства. Покажемо і розповімо те, що не зашкодить процесу подальшого слідства. В тому числі те, як зі складу правоохоронних органів, так і зі складу організованих кримінальних банд. Скажу і про завершені епізоди розслідування, з тих, якими займається слідчі МВС. 

Мінстр також запевнив, що в найближчі два дні завершиться службове розслідування щодо інциденту при затриманні та загибелі в Рівному Олександра Музичка – координатора Західноукарїнського «Правого сектора» більші відомого за псевдонімом Сашко Білий, конкретизувавши при цьому: «Всі матеріали і висновки будуть повністю доступні і опубліковані. Всі матеріали справи будуть передані для вивчення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради на чолі з депутатом Юрієм Деревянком».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів