Львівський адмінсуд скасував передачу в оренду понад 300 гектарів

16:35 5 грудня 2016 р.

Золочівська прокуратура запобігла незаконному «дерибану» земельних ділянок.

 

У прес-службі прокуратури Львівської області повідомили сьогодні, 5 грудня, що працівники цієї правоохоронної установи запобігли незаконній передачі в користування понад 300 га земель – паїв померлих громадян міста Бібрка й сіл Шпильчина та Стрілки в Перемишлянському районі, які без проведення процедури визнання спадщини відумерлою мали протиправно передати в користування на сім років. Напередодні Львівський окружний адміністративний суд задоволив позов Золочівської місцевої прокуратури, поданий в інтересах держави до Бібрської міської ради про скасування рішення, яким незаконно погоджено передачу в оренду земельних ділянок площею понад 115 га земель. А на даний час Золочівською місцевою прокуратурою скеровано в Львівський окружний адміністративний суд аналогічний адміністративнй позов про скасування вже рішення Стрілківської сільської ради Перемишлянського району про передачу цьому ж суб'єкту господарювання в оренду земельних ділянок площею понад 193 га за рахунок невитребуваних паїв померлих громадян на території вказаної сільської ради.

У прес-службі прокуратури Львівської області також пояснили: «Відповідно до вимог чинного законодавства, при відсутності спадкоємців за заповітом і за законом, усунення їх від права на спадкування, неприйняття ними спадщини, а також відмови від її прийняття суд визнає спадщину відумерлою за заявою відповідного органу місцевого самоврядування за місцем відкриття спадщини. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Спадщина, не прийнята спадкоємцями, охороняється до визнання її відумерлою».

У прес-службі прокуратури Львівської області підсумували: «Таким чином, завдяки Золочівській місцевій прокуратурі вдалося запобігти незаконній передачі в користування понад 300 га земель».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів