Львівську в'язницю №19 перевірили на запобігання COVID-19

16:34 15 квітня 2020 р.

Фото до новини

Представниця Уповноваженого ВР з прав людини у західних областях Світлана Семчишин та регіональна координаторка Уповноваженого у Львівській області Тетяна Панасенко перевірили дотримання протиепідемічних заходів у Львівській установі виконання покарань №19 щодо поширення коронавірусної інфекції COVID-19.

Про це повідомила пресслужба Офісу Омбудсмана.

"В установі є лише один безконтактний термометр, що унеможливлює одночасне вимірювання температури ув’язненим. З-поміж засуджених, які залишені в установі для господарського обслуговування, призначено 6 осіб, які здійснюють дезінфекцію

Під час перевірки медичного блоку встановлено, що там здійснюється дезінфекція приміщення. Медичний персонал повністю забезпечений засобами медичного захисту, у той час як ув’язнені забезпечені лише масками. Утилізація ЗІЗ відбувається з дотриманням санітарних вимог.
 
Виділено та облаштовано окремі приміщення для хворих з підозрою на COVID-19. Таких осіб на момент візиту в установі не було виявлено. Огляд в’язнів (неповнолітніх та жінок) проводить лише раз на тиждень, а повнолітніх чоловіків – на вимогу. Також в штаті установи є лікар-інфекціоніст.

Судові засідання здійснюються здебільшого в режимі відеоконференції, оскільки для цього в установі наявні  6 систем відеоконференцзв'язку. Натомість в'язні, які вибувають для участі у судових засіданнях та проведення слідчих дій, забезпечуються масками.
 
На харчоблоці дотримуються карантинні вимоги під час приготування їжі. Ув’язнені отримують їжу безпосередньо у камерах. В усіх приміщеннях установи наявні інформаційні оголошення з профілактики інфікування та поширення коронавірусної інфекції, а засуджені мають змогу спілкуватися з рідними через мережу Інтернет.
 
Водночас дезінфекція камер ув’язнених у Львівській установі виконання покарань №19 проводиться самими в’язнями.
 
В приміщенні для догляду передач наявна кварцова лампа. Проводиться дезінфекція продуктів харчування та предметів першої необхідності. Неповнолітні ув’язнені мають змогу переглядати онлайн уроки по телебаченню. Прогулянки здійснюються за бажанням ув’язнених.

Насамкінець представництво Уповноваженого повідомило, що у виправній колонії на момент візиту в наявності було 5 швидких тестів на виявлення коронавірусної інфекції, узгоджено алгоритм взаємодії з мобільною бригадою швидкої допомоги та налагоджено процес пошиття масок засудженими для потреб в'язниці",- йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у Львові затримали начальника відділу виправної колонії за 12 тис грн хабара.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів