Львівські митники перешкодили цього року незаконному вивезенню з України 80 кг бурштину

16:58 30 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Роман Балук/ZIK

Як повідомили в четвер у медіа-центрі Державної фіскальної служби, для приховування коштовного каміння від митного контролю в пунктах пропуску зловмисники використовували конструктивні особливості автомобілів, спеціально облаштовані схованки, а також специфічні – колготи чи упаковки з-під соку.

У медіа-центрі Державної фіскальної служби повідомили сьогодні, 30 квітня:

«Упродовж 2015 року працівники Львівської митниці ДФС склали сім протоколів про порушення митних правил, де предметом правопорушення є бурштин. Загалом затримано понад 80 кг коштовного каміння вартістю понад 4,5 млн. гривень.

Випадки вивезення товару з України зафіксовано як в автомобільних пунктах пропуску, так і в аеропорту «Львів». Для приховування від митного контролю в автомобільних пунктах пропуску зловмисники використовували конструктивні особливості автомобілів, спеціально облаштовані схованки, а також специфічні, як наприклад колготи чи упаковки з-під соку.

Найбільшу кількість товару, 75 кг, намагались вивезти через аеропорт «Львів». Так у лютому троє іноземних громадян у своїх валізах приховали від митників в середньому по 25 кг бурштину.

За всіма фактами складено протоколи про порушення митних правил. Товар вилучено. За одним фактом прийнято рішення про конфіскацію бурштину та штраф, в решті випадків триває провадження».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів