Львівське управління поліції замовило бронеавтомобіль за 3,2 млн грн у тендерних махінаторів

11:21 2 липня 2021 р.

Фото до новини

Головне управління Національної поліції у Львівській області з порушенням уклало угоду на закупівлю автомобіля для оперативного реагування за 3,26 млн грн із ТОВ «Реформ». Закупівлю здійснили за грантові кошти у рамках проєкту «Створення системи швидкого реагування на злочини і події у Львові», який фінансується Європейським Союзом.

Про це інформують Наші гроші. Львів, пише Dailylviv.

Згідно з договором, компанія поставить спецавтомобіль на базі фургону Mercedes-Benz 519. Весь корпус автомобіля буде броньованим, а також встановлене куленепробивне тоноване скло. Окрім цього, передбачається низка додаткового обладнання, серед якого системи кондиціонування, вентиляції, опалення у відділі екіпажу та камера заднього виду з дисплеєм для водія.

Постачальник ‒ тендерний махінатор   

Компанія ТОВ «Реформ», із якою уклали договір, фігурувала у матеріалах «Наші гроші. Львів» ще у 2018 році. Тоді компанія імітувала конкуренцію із фірмою ТОВ «Свебор Сталь Україна» на закупівлі спецавтомобіля для Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області.

Учасники подали довідки з аналогічним текстом та однаковими помилками, а ще конкуренти використовували одну ІР-адресу, мали спільних працівників та господарські відносини.

У березні 2020 року Антимонопольний комітет оштрафував «Реформ» і «Свебор Сталь Україна» по 68 тис. грн кожну. Штраф від АМКУ також передбачає, що фірми не можуть брати участь у відкритих торгах та деяких видах переговорних закупівель впродовж трьох років. Відтак, ТОВ «Реформ» не могла претендувати на це замовлення від поліції на відкритих торгах.

Проте в даному випадку провели переговорну процедуру через те, що на дві попередні закупівлі не прийшло достатньої кількості учасників.

Експерт з публічних закупівель «Центру громадського моніторингу та досліджень» Олег Блінов  пояснює:

«У випадку, якщо замовник проводить переговорну процедуру через відсутність достатньої кількості учасників, то він має перевірити, чи немає підстав для відхилення компанії за ст. 17 «Закону про публічні закупівлі». Серед пунктів статті ‒ відсутність штрафів від АМКУ. Управління поліції повинно було перевірити цю інформацію, яка є у вільному доступі».

Центр громадського моніторингу має намір надіслати звернення до Державної аудиторської служби, яка перевірить цю закупівлю.

Про постачальника

ТОВ «Реформ» зареєстровано у селі  Нові Петрівці, що під Києвом, а його власниками є Василь Литвин, Олег Басюк і Максим Ульянкін. За даними YouControl, з початку 2020 року фірма отримала чотири державних замовлення на 5,75 млн грн.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів