Львівське обласне управління МВС закликає негайно повідомляти про виявлені фальшиві гроші

11:11 27 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: visnyk.lutsk.ua

Як повідомили в четвер у відділі зв’язків із громадськістю правоохоронців, в Україні вже вилучено з незаконного обігу 515 підроблених банкнот.

У прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю Львівського обласного управління міністерства внутрішніх справ України повідомили сьогодні, 27 листопада, з посиланням на прес-служба департаменту ДСБЕЗ МВС:

«За 10 місяців цього року органами внутрішніх справ зареєстровано 414 кримінальних правопорушень, передбачених статею199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного збору чи голографічних захисних елементів) КК України. За вказаними фактами з незаконного обігу вилучено 515 підроблених банкнот української гривні.

За словами начальника Департаменту ДСБЕЗ МВС України Василя Пісного, найчастіше підробляли купюри номіналом 100 та 50 гривень: їх найбільше вилучено з обігу. На початку листопада в Маріуполі оперативниками ДСБЕЗ перекрито канал збуту фальшивих купюр номіналом 100 та 200 гривень. Тоді з незаконного обігу оперативники вилучили 89 підроблених купюр та затримали громадянина, який їх виготовляв.

– У нас є оперативна інформація про можливий друк і надходження із зони АТО підроблених купюр. Тому будьте пильними під час розрахунків, – звертається до громадян Василь Пісний. – Не обмінюйте гроші в невстановлених місцях. А в разі виявлення підробок негайно звертайтеся донайближчого відділку міліції або телефонуйте на номер «102».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів