Львівська прокуратура нарешті відреагувала на спустошення лісів

14:36 26 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: lesovod.org.ua

Нею зареєстровані кримінальні провадження проти співробітників Золочівського ДЛГП, які нещадно вирубують «зелені легені» своїх земляків.

Прес-служба обласної прокуратури повідомляє сьогодні, 26 листопада, що Львівською міжрайонною прокуратурою з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері встановлено в ході перевірки діяльності Золочівського ДЛГП «Галсільліс» факти зловживання його співробітниками службовим становищем та порушення ними обов’язків щодо охорони майна. Йдеться про виявлений у ході прокурорської перевірки факт самовільної рубки 122 дерев породи граб та дуб, що призвело до заподіяння лісовому господарству збитків на загальну суму близько 380 тисяч грн.

За даним фактом міжрайонною прокуратурою зареєстровано щодо працівників «Галсільлісу» кримінальне провадження за статтею 197 Кримінального кодексу України (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво). Окрім того, встановлено факти зловживання співробітниками цього лісового господарства службовим становищем.

Зокрема, співробітники Золочівського ДЛГП «Галсільліс» умисно, з корисливих мотивів, використовуючи службове становище всупереч інтересам служби, дали незаконну вказівку на проведення рубки 51 дерева породи дуб у кварталі не відведеному під такі цілі. Як з’ясували прокурори, в подальшому вказану деревину реалізували безпосередньо з лісової ділянки, чим спричинили тяжкі наслідки інтересам держави.

Загалом сума збитків становить близько 430 тисяч грн. Тож за даним фактом міжрайонною прокуратурою з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері зареєстровано відносно службових осіб Золочівського ДЛГП ЛГП «Галсільліс» ще й кримінальне провадження за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з корисливих мотивів чи в інших особистих інтересах або в інтересах третіх осіб використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб, якщо воно спричинило тяжкі наслідки).

Це правопорушення карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. А також - штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів