Львівська митниця зупинила експорт деревини у Францію

16:52 8 листопада 2016 р.

Фото до новини

Працівники митного поста «Стрий» Львівської митниці ДФС виявили дорогу ділову деревину, яку одеське ТОВ експортувало у Францію під маркою дешевих пиломатеріалів.

Про це інформує прес-служба ГУ ДФС у Львывській області.

Працівники митного поста «Стрий» Львівської митниці ДФС прийняли до митного оформлення електронну митну декларацію на «пиломатеріал обрізний з хвойних порід: дошка та брус стругані», загалом 35,2м3, що переміщувався вантажним автомобілем в режимі «Експорт». Відправником було зазначено ТОВ з Одеської обл., а отримувачем – підприємство у Франції. За результатами оцінки та аналізу ризиків було проведено митний огляд.

Під час митного оформлення, контролю та вивчення товаросупровідних документів виникли підозри щодо незаконності здійснення вказаної експортної операції в зв`язку з можливим декларуванням товару не своїм найменування або через надання одним товарам вигляду інших.

Митники звернулись до експертів щодо проведення товарознавчого дослідження, яке встановило, що товщина та ширина пиломатеріалів перевищує діаметр круглих лісоматеріалів, який було вказано у сертифікаті. Окрім того, деякі з пиломатеріалів (бруси) мали бирки електронного обліку деревини, якими маркують круглі ділові лісоматеріали, що може свідчити про невідповідність цих пиломатеріалів сертифікату. Також серед цих пиломатеріалів виявлено дошки інших хвойних порід, які не зазначені у сертифікаті.

Отже, директор ТОВ вчинила дії, спрямовані на переміщення товару з приховуванням від митного контролю, надавши одним товарам вигляду інших та подавши митному органу як підстави для переміщення товарів підроблених документів чи документів, одержаних незаконним шляхом, або таких, що містять неправдиві відомості щодо найменування, кількості та вартості товарів.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. Складено протокол. Справу скерують до суду.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів