Львівська міськрада судиться через надбудову

17:32 23 жовтня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Львівська міськрада подала позов до суду щодо відновлення пам’ятки культурної спадщини – вілли Бачевських.

Про це повідомили в середу, 23 жовтня, у Львівській міськраді, де також розповіли: «Адміністративна комісія при виконавчому комітеті ЛМР щодо порушення законодавства про охорону історичної спадщини накладає штрафи на фізичних і юридичних осіб, які вчиняють порушення. Одним з рішень комісії було накладення максимального штрафу в розмірі 170 тисяч гривень на юридично особу через встановлення скляної надбудови в будинку на вулиці Вітовського, 35а (вілла Бачевського). А сьогодні юридичний департамент ЛМР подав позов до суду щодо відновлення пам’ятки культурної спадщини».

Директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич зазначила: «Є позиція управління охорони історичного середовища, позиція заступника міського голови з питань розвитку про те, що відбулося з даною віллою. Усе, що зробив власник без дозволів департаменту містобудування, без дозволів охорони історичного середовища, повинно бути приведено до первісного вигляду. Було накладено штраф на власника будівлі за самовільні роботи».

Гелена Пайонкевич  також розповіла: «Юридичний департамент нарешті зібрав всі докази для того, щоби мати можливість подати позов до суду про приведення до попереднього стану. Наші позовні вимоги – заміна вікон та дверей на автентичні, а також демонтаж скляної надбудови над входом, який є споруджений»

«Раніше юридична особа, яка встановила скляну добудову у віллі Бачевського подала позов до суду на заступника міського голови Львова з питань розвитку – голову адміністративної комісії Андрія Москаленка у відповідь на накладення комісією штрафу. Вілла Бачевського – пам’ятка архітектури місцевого значення, збудована у 1926 році», – поінформували також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів