Лейтенант патрульної поліції за 12 тис грн хабара може "сісти" на 5-10 років

18:43 23 квітня 2020 р.

Фото умовне.

Фото умовне.

Затриманому у середу, 22 квітня цього року, поліційному Управління патрульної поліції у Львівській області, який вимагав і отримав від громадянина 11,7 тис грн неправомірної вигоди за непритягнення до адміністративної відповідальності за ст.130 КУпАП (керування транспортним засобом особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння), прокурори підписали підозру.

Встановлено, що 16 квітня правоохоронець із напарником зупинили автівку через пошкоджене вітрове скло. Згодом один із патрульних почав вимагати у чоловіка майже 12 тис грн неправомірної вигоди. За ці кошти правоохоронець обіцяв не складати адмінпротокол.

Під час надання другої частини хабара 32-річного лейтенанта поліції затримано у порядку ст.208 КПК України. Йому інкримінують ч.3 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Протиправні дії фігуранта зафіксували слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м.Львові спільно із оперативниками обласного Управління Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Прокуратури Львівської області.

Крім цього, перевіряється причетність до вчиненого і іншого патрульного.

Довідково: санкція інкримінованої статті передбачає від 5 до 10 років ув’язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацію майна.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Львівської області.
 
Нагадаємо, що у середу, 22 квітня цього року, неподалік ринку «Добробут» у Львові затримано поліційного Управління патрульної поліції у Львівській області, який вимагав та отримав від громадянина 11,7 тис грн неправомірної вигоди за непритягнення особи до адміністративної відповідальності за ст.130 КУпАП (керування транспортним засобом особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння).

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів