Корупція на Львівській митниці

18:05 10 вересня 2024 р.

Фото до новини

Митник забезпечив незаконне ввезення через пункт пропуску мобільних телефонів, навушників, планшетів, ноутбуків, моноблоків різних торгових марок без сплати обов’язкових митних платежів.

Про це повідомило НАБУ, пише DailyLviv.com. НАБУ і САП спільно з УСБУ у Львівській області повідомили про підозру ексслужбовцю Львівської митниці та громадянину України, дії яких призвели до заподіяння шкоди державі на мільйони гривень.

У квітні 2023 року митник забезпечив незаконне ввезення через пункт пропуску «Угринів-Долгобичув» мобільних телефонів, навушників, планшетів, ноутбуків, моноблоків різних торгових марок без сплати обов’язкових митних платежів. Він, зокрема, вніс неправдиві відомості до автоматизованої системи митного оформлення «Інспектор» про те, що транспортний засіб, який перевозив вказану продукцію, був «порожній».

У результаті на територію України потрапили товари без сплати мита на загальну суму понад 15 млн грн.

Правоохоронці оборудку викрили, а нерозмитнений товар вилучили та передали АРМА. Агентство згодом реалізувало вилучену продукцію, що, зокрема, дозволило повною мірою покрити несплачені митні платежі. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів