Контрабандисти пропонували в Краковці хабарі прикордонникам

14:00 31 січня 2017 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України в інтернет-мережі «Facebook»

Упродовж доби прикордонники двічі відмовлялися в пункті пропуску «Краковець» від хабарів за перевезення контрабандних цигарок.

Сьогодні вночі під час перевірки автомобіля «Фольксваген» польської реєстрації, за кермом якого перебував 39-річний мешканець Хмельницької області, прикордонно-митна оглядова група знайшла тайник із контрабандними цигарками. З-під декоративної обшивки даху автомобіля було вилучено 180 пачок цигарок різних марок.

Водій автомобіля, аби уникнути відповідальності за порушення законодавства, спробував вплинути на прикордонників та запропонував старшому прикордонного наряду хабар у сумі 100 євро. Пропустити контрабанду прикордонник не погодився, а доповів по команді. В результаті, окрім справи про спробу переміщення контрабанди через кордон, вилучення автівки 1998 року випуску, водієві довелося ще й пояснювати свої дії працівникам Нацполіції України. 

А вранці прикордонники знайшли контрабанду в подвійному днищі автомобіля «Опель», за кермом якого перебував мешканець Львівщини. Аби вивезти цигарки за кордон, 32-річний чоловік обладнав автівку спеціальним тайником та сховав у нього 4710 (понад дев’ять ящиків) пачок цигарок «Compliment Slim» без акцизних марок.

Прикордонники знайшли тайник в ході спеціальної перевірки разом з працівниками митниці, водій же спробував домовитися з правоохоронцями. Аби безперешкодно перевезти контрабанду він запропонував прикордонникам 400 доларів хабара, однак правоохоронець не погодився. Про факти пропозиції службовій особі неправомірної вигоди були проінформовані працівники Нацполіції, а правопорушення ретельно задокументовано.

Про це повідомили на сторінці Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України в інтернет-мережі «Facebook», де також опублікували відео та фото з місця події.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів