"Компанія вільних людей" вдруге пікетуватиме львівську міліцію у понеділок

14:49 13 жовтня 2013 р.

Невідома донедавна громадянська компанія “Платформа вільних людей” розіслала анонс про те, шо у понеділок, 14 жовтня, знову пікетуватиме львівську міліцію - цитуємо - "у справі незаконного затримання, побиття і приниження Дмитра Флекмана у Львові 1 жовтня 2013 року співробітниками львівського міського управління міліції".

Далі - за текстом: "Громадянська компанія “Платформа вільних людей” ультимативно вимагає:

- звільнити з посади начальника міського управління міліції і начальника карного розшуку;

- справедливо покарати всіх “перевертнів у погонах”, обвинувачених у насильстві над Дмитром Флекманом: міліціонерів Козицького Сергія, Повода Євгена, Самохвалова та інших".

 Пікет призначений на 12.00 14 жовтня біля приміщення Головного управління МВС України у Львівській області.

Незалежні експерти з цього питання вважають, що у цій історії надміру перемішані кримінал і політика. Невідомо їм також: "Платформа вільних людей” - це компанія чи кампанія?

На тему "справи Флекмана" "Щоденний Львів" писав неодноразово: "На львівських міліціонерів скаржаться, що катували затриманого", "Генерал Рудяк контролюватиме "справу Флекмана", "Міліція підозрює у Флекмані наркомана і наклепника", "Сьогодні пікетували Львівське обласне управління міліції".

Прес-служба прокуратури міста Львова 7 жовтня подала з цього приводу таке повідовмлення:

"Розслідування у цьому кримінальному провадженні з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 3 ст. 365 КК України розпочато 2 жовтня внаслідок розгляду заяви 29-річного мешканця Львова. Як стверджує останній, 1 жовтня його затримали правоохоронці та доставили у приміщення Львівського міського управління міліції, що на вул. Степана Бандери 1. За словами потерпілого, міліціонери вимагали у нього 10 тисяч доларів, погрожуючи кримінальною відповідальністю за зберігання наркотиків. При цьому працівники управління завдавали тілесних ушкоджень та вчиняли інші неправомірні насильницькі дії стосовно останнього. Наразі у межах розслідування прокуратурою міста Львова проводяться допити осіб, ймовірно причетних до таких кримінальних діянь, а також ініційовано відповідні судово-медичні експертизи". 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів