Громадянка Німеччини пропонувала прикордонникам 50 євро за страховий поліс, що коштує 17 євро

12:06 5 липня 2020 р.

Фото до новини

Прикордонники у ПП "Рава-Руська" відмовилися від хабара і повідомили про спробу підкупу поліцію.

Учора в пункті пропуску «Рава - Руська», що на кордоні з Польщею, пасажирка автомобіля марки «Міцубіiі», 49-річна громадянка Німеччини, запропонувала прикордонникам хабар у розмірі 50 євро. Оскільки вона не мала полісу медичного страхування який передбачений для в’їзду на територію України постановою КМУ №392.

Прикордонники від хабара відмовилися і поінформували співробітників поліції щодо можливих ознак злочину, передбаченого ч. статті 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Про це повідомило Західне регіональне управління Держприкордонслужби.

Такий страховий "антикоронавірусний" поліс для громадянина Німеччини коштує 400 гривень.

Розумно було би у пунктах пропуску на українсько-польському кордоні організувати продаж страхових полісів, щоб не створювати такі конфліктні ситуації.

Нагадаємо, що постанова КМУ №392 вимагає під час перетину державного кордону іноземцями та особами без громадянства (крім іноземців, осіб без громадянства, які постійно проживають на території України, та осіб, яких визнано біженцями, або осіб, які потребують додаткового захисту) наявного поліса (свідоцтва, сертифіката) страхування, що виданий страховою компанією, яка зареєстрована в Україні, або іноземною страховою компанією, яка має представництво на території України чи договірні відносини із страховою компанією – партнером на території України (асистанс), та покриває витрати, пов’язані з лікуванням COVID-19, обсервацією, та діє на строк перебування в Україні.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів