Голову Нацполіції турбує зростання кількості квартирних крадіжок на Львівщині

11:00 28 жовтня 2017 р.

Фото до новини


Фото: npu.gov.ua

Сергій Князєв запевнив, що поліції вдалося розкрити 88 відсотків вбивств, скоєних у різних регіонах України.

Голова Нацполіції України Сергій Князєв повідомив про це сказав на брифінгу у Львові. Дослівно ж він запевнив: «Розкрито 88 відсотків вбивств, скоєних у державі. Вони найчастіше відбуваються під час розбійних нападів на приватні садиби підприємців. Зокрема, на Київщині сталося шість таких розбоїв. Традиційно присутній цей вид злочинності у приміській зоні столиці і в Одеській області, а в Запорізькій - нападають на фермерів, котрі реалізують збіжжя і отримують чималу готівку. Проте більшість причетних до таких злочинів заарештовано». 

Глава Нацполіції також назвав найбільш характерні «регіональні» види злочинності. Зокрема, на Харківщині і Дніпропетровщині цілорічно вчиняються зухвалі напади і грабежі. Але там збільшується присутність фахових правоохоронців, що дає можливість звітувати про затримання численних кримінальних груп.

Львівщина у цьому плані на декілька порядків спокійніша згаданих областей. Проте тут турбує зростання кількості квартирних крадіжок.

У той же час Князєв запевнив, що в Україні почала знижуватись кількість вуличних пограбувань.  На його думку, завдяки тому, що затриманим злочинцям «дають час подумати» у слідчих ізоляторах. Раніше їх допитували, опитували і відпускали до дому. 

Теперішня превенція в три доби дає змогу правопорушникам зрозуміти, що після скоєного він може потрапити за грати. Кількість таких затримань зросла на 70 відсотків.

Про це повідомили сьогодні, 28 жовтня, в агенції Укрінформ.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів