Головного міліціонера району на Львівщині прогнали БТР-ом (відео)

13:12 30 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: YouTube

Його звинувачують у поборах і підозрюють в «антимайданівській» діяльності.


Відео: Tajtra

Київська «Газета по-українськи» розповідає в публікації «Начальника міліції із Старого Самбора виганяли на БТР-і»:

«У середу, 28 травня, місцеві мешканці райцентру Старий Самбір Львівської області пікетували райвідділ міліції. Активісти «Самооборони» підігнали до міліцейської установи БТР і побудували своєрідну барикаду з шин і бочок.

Виступали проти начальника райвідділу Ігоря Марадя. Його підозрюють в «антимайданівській» діяльності і вимагали його відставки.

«Працівники нашого райвідділу глибоко обурені діяльністю начальника – підполковника міліції Марадя. Його в народі кличуть «приватний підприємець Марадь».

Передусім усіх не влаштовує хамське ставлення до особового складу райвідділу. Змушує сержантський склад райвідділу та офіцерів чергової частини працювати на будівництві свого житлового будинку, обробляти сільськогосподарські культури, що підтверджується рівнем зарплат.

Працівників, які працюють на нього, мають зарплати на рівні начальників секторів та заступників начальника райвідділу. Він розраховується з ними за рахунок державного фінансування.

Усі «темні» справи вирішує руками працівників Старосамбірського райвідділу Сенчишака, Полянського, Бачинського. Прикривається заступниками начальника ГУМВСУ у Львівській області полковником міліції Кундиком, а саме укриття злочинів, вимагання та отримання хабарів, – каже майор міліції Руслан, прізвище не називає. – Якщо хтось не є з оточення Марадя, то інколи просто може недорахуватися зарплати. Так зі 600-700 гривень».

Під райвідділом люди тримали плакати «Геть злочинців», «Марадя – на нари», «Марадя – на люстрацію». Його звинувачували у прикритті ряду злочинів.

Казали, що він прикривав дрібних крадіїв, які привласнювали чужі електроінструменти, бетономішалку, обкрадали крамниці. Говорили, що Марадь змушував працівників міліції відкупляти викрадені речі, зокрема пригадують скандал, пов'язаний із викраденим телевізором.

«Два роки тому у Старому Самборі затримали машину, завантажену деревиною породи дуб. Її з арешмайданчику забрав Марадь на свою новобудову. Разом із колишнім заступником голови Старосамбірської РДА Батючком об'їжджає голів сільських рад Старосамбірського району з метою взяття незадіяних у виробництві земель для безкоштовного використання.

Утримували та утримують шляхом погроз в селі Сусідовичі Старосамбірського району 50 овець, які фермер Володимир Роман під страхом репресій та погроз мусить годувати своїми кормами та доглядати. Разом із Батючком Марадь на території Старосамбірського району займається поборами та вимаганням лісопродукції та грошей у приватних підприємців, які обробляють деревину, – каже Степан Любчишин зі Старого Самбора».

Люди казали, що Марадь влаштував на роботу у райвідділ двох кадровиків, які вимагають за кожне звання у райвідділі 100 доларів США. Хто не платить – звання не отримує, документи такого працівника навіть не розглядають.

Працівники Старосамбірського райвідділу неодноразово скаржилися обласному керівництву. Відповіді не було.

Усі три місяці під час революції гідності на столичному Майдані Марадь був на лікарняному. Після вчорашнього протесту його тимчасово відсторонили від займаної посади.

«Так, дійсно, я дав розпорядження провести службове розслідування та відсторонити від виконання службових обов'язків начальника Старосамбірського районного відділу міліції Ігоря Марадя», – підтвердив начальник Львівської обласної міліції Дмитро Загарія.

Як інформував «Щоденний Львів», начальника райвідділу МВС на Львівщині скинули пікетуванням на БТР.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів