Гендиректора Львівського онкоцентру внесли до реєстру корупціонерів та відсторонили від посади

12:53 7 листопада 2023 р.

Фото до новини

НАЗК внесло гендиректора Львівського онкоцентру Ігоря Ковальчука в Єдиний реєстр осіб-корупціонерів. Зокрема, Ігор Ковальчук виписав премії собі та доньці на загальну суму в понад 180 тис. грн.

Про це йдеться на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), пише DailyLviv.com.

НАЗК внесло гендиректора Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру Ігоря Ковальчука в Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення.

Зокрема, Ковальчука внесли до реєстру за рішенням Сихівського районного суду Львова, який звинуватив його у порушенні ч. 1 та ч. 2 ст. 172-7 КУпАП щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (неповідомлення особою у встановлених законом випадках та порядку про наявність у неї реального конфлікту інтересів та вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів). 

Йдеться про виписування Ковальчуком премій собі та дочці на загальну суму у понад 180 тис. грн. За це наприкінці серпня цього року суд оштрафував Ігоря Ковальчука на 3,4 тис. грн

У вівторок, 7 листопада, керівника Львівського онкоцентру Ігоря Ковальчука, який обіймав посаду близько 30 років, відсторонили від посади. Виконувачем обов’язків директора онкоцентру призначили 47-річного Олега Дуду, який досі був заступником Ігоря Ковальчука. Також Олег Дуда є головою фракції «Європейської солідарності» у Львівській облраді.

Як розповів у коментарі ZAXID.NET керівник управління майном спільної власності Львівської облради Андрій Білоус, сьогодні підписано наказ про призначення виконувачем обов’язків директора КНП ЛОР «Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр» Олега Дуду. Відповідне подання про нового виконувача обов’язків надійшло до управління майном від департаменту охорони здоров’я ЛОВА.

Нагадаємо, у жовтні уперше в Україні викривач корупціонерів отримав винагороду - понад 13 млн грн.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів