Екс-беркутівець зі Львова, який бив майданівців, домігся в суді поновлення в органах МВС (відео)

21:43 18 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки громадської організації «Дорожній Контроль Львів» в інтернет-мережі «Facebook»

В обласному управлінні МВС не чекають на своїх колишніх співробітників Ярослава Гончара й Віталія Куропася.

Двоє львівських беркутівців, яких впізнали на відео під час побиття автомайданівця Ярослава Гончара, хочуть знову працювати у міліції. Один з них вже виграв суд і тепер чекає наступного тижня, аби взятися до виконання своїх обов'язків.

Громадськість обурена, мовляв, такі люди не мають морального права працювати у правоохоронних органах. Розпізнати на відео побиття автомайданівців вдалося лише двох беркутівців – Романа Тимківа і Віталія Курапася.

Ще у січні автомайданівці приїздили до Львова і запитували головного міліціонера області Дмитра Загарію, чому вони ще досі не засуджені. Міліціонер пообіцяв і виконав. 

Тимківа і Курапася таки звільнили. Через 11 місяців після події. Тож ці двоє подали до суду. Позов Тимківа, який на відео бив машину, відхили, а от Куропась справу виграв.

«Таке рішення було прийнято з огляду лише на одне питання: є певні строки встановлені законом україни про дисциплінарний статут органу внутрішніх справ. Загальне і єдине правило – цей строк не має перевищувти шість місяців. Але з моменту, коли на думку МВС, було дупущено порушення дисципліни, прошлйо не шість місяців, а 11 місяців і 11 днів»,– коментує суддя.

Тож тепер Віталій Куропась може поновитися на службі. Претензій до судді в активістів немає. Кажуть, що рішення справді законне. Питання у моральності.

Повернутися на службу Куропась може. Утім, у Головному управлінні львівської міліції його не чекають. І готують апеляцію.

Апеляцію подасть і Роман Тимків. Екс-беркутівець теж не згодний, що його звільнили.

А ось Дмитро Загарія наголошує, що ці матеріали повинна розслідувати генеральна прокуратура міста Києва, цей епізод ще не зовсім повністю досліджений і там дуже великий об'єм роботи.

Про це повідомив сьогодні, 18 березня, «Телеканал новин «24».

Як інформував «Щоденний Львів», екс-беркутівцю, котрий трощив автомобілі майданівців, вдалося виграти суд першої інстанції щодо свого звільнення.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів