Директор школи на Стрийщині вкрав 650 тис. грн на закупівлі генераторів

13:48 6 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Посадовець уклав договір з підрядником на купівлю джерел резервного живлення для школи за цінами, які були вищі аніж ринкові.

Про це інформує управління СБУ у Львівській області, пише Dailylviv.com.

Служба безпеки блокувала масштабну схему розтрати бюджетних коштів під час війни виділених на закупівлю генераторів.

Організатором незаконної оборудки виявися директор одного з навчальних закладів освіти Стрийщини. 

Попри ворожі атаки по об’єктах енергетики України, зловмисник розробив схему заробітку під час закупівлі генераторів для навчального закладу. 

А саме, посадовець уклав договір з підрядником на купівлю джерел резервного живлення для школи за цінами, які були вищі аніж ринкові. 

Таким чином, керівник школи умисно наживався на незаконній оборудці та привласнив майже 650 тисяч бюджетних коштів. 

На підставі зібраних доказів зловмиснику повідомлено про підозру за:

▫️ч.2 ст. 366 (службове підроблення);

▫️ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі.

Триває розслідування для притягнення до відповідальності й інших учасників незаконної схеми.

Розслідування проводили оперативники СБУ Львівщини спільно зі слідчими поліція Львівської області за процесуального керівництва Стрийської окружної  прокуратури Львівська обласна прокуратура.

Нагадаємо, нещодавно на Львівщині викрили керівника будпідприємства, який вкрав на ремонті понад півмільйона грн. Зловмисник отримав підряд на проведення капітального ремонту будівлі (казарми), що належить одній з КЕЧ.

Раніше також повідомлялося, що працівники ДБР у взаємодії з СБУ повідомили про підозру власнику приватного підприємства, який заволодів грошима стратегічного оборонного заводу на сотні тисяч гривень. Власник зареєстрованого у Києві підприємства подав пропозицію з найнижчою ціною – 495 тис. грн й, відповідно, переміг у тендері.

Однак підприємець не збирався виконувати замовлення, адже у нього не було ані самого обладнання, ані кваліфікованого персоналу, який зміг би провести передбачені угодою роботи.

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів