Дві тисячі працівників поліції, ДСНС і Нацгвардії охоронятимуть другий тур виборів на Львівщині

13:51 20 листопада 2020 р.

Фото до новини

Для гарантування вільного голосування громадян, а також для недопущення порушень публічного порядку та виборчого законодавства, правоохоронці Львівщини до завершення виборчого процесу працюють у посиленому режимі.

Про це повідомив у ФБ Василь Віконський, ачальник Головного управління Національної поліції у Львівській області, пише DailyLviv.
До охорони виборчої документації, забезпечення публічного порядку, а також оперативного реагування на повідомлення про виявлені порушення виборчого законодавства під час другого туру виборів на Львівщині загалом залучені близько двох тисяч правоохоронців.
 
Охороняти публічний порядок під час волевиявлення спільно з співробітниками служб та підрозділів Головного управління Національної поліції у Львівській області будуть патрульні поліцейські, співробітники Управління поліції охорони Львівщини, Державної служби з надзвичайних ситуацій, а також військовослужбовці Національної гвардії України.
 
Створені додаткові слідчо-оперативні групи для належного реагування на повідомлення про порушення публічного порядку та виборчого законодавства, а також додаткові наряди вибухотехніків та кінологів для реагування на повідомлення про виявлення небезпечних чи підозрілих предметів. У посиленому режимі працює ситуаційний центр.
 
«Перший тур виборів на Львівщині відбувся без суттєвих порушень публічного порядку та виборчого законодавства. Я закликаю громадян та усіх учасників виборчого процесу під час другого туру дотримуватимуться усіх вимог закону, поводитимуться толерантно і повідомляти нас про усі виявлені під час голосування та підрахунку голосів порушення. Ми реагуватимемо на такі повідомлення негайно», - зазначив очільник поліції Львівщини Василь Віконський.
 
Для проведення другого туру виборів голів Львівської та Дрогобицької ОТГ, а також депутата Великолюбінської селищної ради Городоцького району, який відбудеться 22 листопада, створено 9 територіальних виборчих комісій - усі вони вже перебувають під цілодобовою охороною поліції, також правоохоронці стежитимуть за дотриманням публічного порядку поблизу кожної з 288 виборчих дільниць та виконуватимуть усі функції, передбачені законодавством.
 
«Загалом поліція Львівщини готова до виконання покладених на нас обов’язків. Окремо хочу нагадати, що другий тур виборів також відбуватиметься в умовах пандемії коронавірусу, тому закликаю усіх дотримуватись карантинних обмежень та користуватись засобами індивідуального захисту», - наголосив Василь Віконський.
 
У випадку, якщо ви стали очевидцем скоєння правопорушення – звертайтесь до поліцейських або повідомляйте про це на оперативну лінію 102.
 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів