Дружина ректора Львівської фінансової академії стверджує, що конверт із грошима йому підклали

10:35 20 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: відділ зв’язків із громадськістю Львівського обласного управління МВС

Галина Буряк запевняє: «Ніяких кілограмів золота у квартирі не було. А два мільйони гривень, які знайшли, ми з чоловіком збирали 20 років».

16 березня на хабарі в $2 тисяч затримали в. о. ректора Львівської державної фінансової академії 64-річного Петра Буряка. Ці гроші він брав у майбутньої працівниці. Жінка хотіла влаштуватися інспектором факультету заочного навчання.

Начальник Львівської обласної міліції  Дмитро Загарія повідомив також: «Під час обшуку в кабінеті посадовця виявили 14 тисяч доларів. А в його помешканні знайшли ще 22 тисячі доларів, 57 тисяч євро, 1,5 тисячі фунтів стерлінгів і 40 тисяч гривень (сумарно – це понад 2 млн грн. – Ред.). Крім того, вилучено понад п'ять кілограмів виробів із золота». 

Буряк очолює академію понад 19 років. Наступного дня після затримання його повторно обрали ректором.

Працівниця академії Тетяна розповіла: «На цю посаду балотувався тільки Буряк. Усі знають, що це його місце, тому ніхто в це не лізе. Зі 160 осіб, які голосували, його підтримали 92. І викладачі, і студенти» 

Правоохоронці з'ясували, що в лютому ректор взяв 2 тисячі грн від студентки – наче за поновлення її у вузі. Чиновнику загрожує від 5 до 10 років за ґратами з конфіскацією майна.

Тим часом дружина ректора, Галина Буряк, стверджує: Ніяких кілограмів золота у квартирі не було. Цей конверт із грошима йому підклали. А два мільйони гривень, які знайшли, ми з чоловіком збирали 20 років. У нього зарплата була близько 10 тисяч і моя – 5. Відкладали на його лікування. У чоловіка серйозна недуга – викривлення сонної артерії. Треба 100 тисяч доларів на операцію. Такої суми ще не зібрали».

Про це повідомила сьогодні, 20 березня, київська «Газета по-українськи».

Як інформував «ЩЛ», правоохоронці затримали під час одержання хабара керівника Львівської державної фінансової академії, а в його службовому кабінеті й помешканні вилучили суму в різних валютах, котра, за офіційним курсом НБУ, еквівалентна більш ніж двом мільйонам гривень, а також понад п'ять кілограмів золота, однак суд відпустив Петра Буряка під заставу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів