Дотепер шукають тих, хто побив двох прикордонників і забрав у них табельну зброю

17:13 18 липня 2021 р.

Фото до новини

За однією з версій, це могли бути працівники СБУ.

Особи, які сьогодні вночі напали на прикордонників у Сумській області, не мали при собі зброї. Вони заволоділи зброєю прикордонників, але викинули її неподалік.

Про це РБК-Україна розповів речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко, пише Dailylviv.

"Нападники завдали тілесних ушкоджень двом прикордонникам, які були у складі прикордонного загону. На жаль, заволоділи табельною зброєю, проте, на щастя, спільно з поліцією зброя була знайдена та повернута... Попередньо, нападники не були озброєні, проте їхні дії були такими, що військові не змогли застосувати зброю, щоб забезпечити своє життя", - сказав Демченко.

За словами представника ДПСУ, нападники викинули захоплену зброю неподалік місця інциденту, там її і знайшли правоохоронці. Наразі нападників шукають.

Крім того, місцеве сумське видання Sumy Today пише, що до нападу нібито можуть бути причетними працівники Служби безпеки України: "На Сумщині працівники СБУ напали на прикордонників і відібрали у них зброю. Сталося це в ніч з 17 на 18 липня. Наразі справою займається ДБР. Офіційних коментарів Sumy.Today поки що отримати не вдалося. Однак наші джерела в правоохоронних органах підтвердили інформацію. Відомо, що справою займається ДБР. Подія сталася неподалік Краснопілля, на напрямку Рясне-Дронівка. 

Державна прикордонна служба повідомляла, що на українсько-російській ділянці державного кордону, у Сумській області, відбувся напад на прикордонний наряд, під час якого двом прикордонникам троє невідомих осіб завдали тілесних ушкоджень. Правопорушникам вдалося заволодіти табельною зброєю". 

За словами Андрія Демченка, прикордонна служба такої інформації не має, а в СБУ відповіли РБК-Україна, що наразі ці дані перевіряють.

За напад на прикордонників зловмисникам загрожує до 15 років в'язниці.

У прикордонників нападники забрали табельну зброю

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів